מצרכים:
500 שיבולת שועל עבה
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם אגוזי פקאן
100 גרעיני חמניה
100 גרם גרעיני דלעת
50 מ״ל (כרבע כוס) שמן זית/ שמן קוקס או חמאה
100 גרם חמוציות במשרה תפוחים
100 גרם אוכמניות כחולות מיובשות
חצי כוס דבש/ סילאן או מייפל
כפית תמצית וניל
כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים: שיבולת שועל, אגוזי פקאן (יש לקצוץ אותם תחילה), שקדים פרוסים, גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה.
2. משטחים את תכולת הקערה בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10 דקות.
3. מוצאים את התבנית מהתנור ומעבירים את התכולה לקערה, מוסיפים את הדבש, השמן, תמצית הוניל, החמוציות האוכמניות והמלח ומערבבים טוב.
4. משטחים את התכולה בתבנית בינונית (כזו שתאפשר גובה של 3-4 ס״מ) מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לתנור החם למשך 20 דקות נוספות.
5. מוצאים מהתנור, מאפשרים לתבנית להתקרר ורק אז חותכים לחטיפים טעימים ובריאים.
-
שקדים מולבנים פרוסים (330 גרם)₪26.90
-
שיבולת שועל עבה בתפזורת (500 גרם)₪5.90
-
גרעיני דלעת (330 גרם)₪11.90
-
אגוזי פקאן טבעיים (330 גרם)₪26.90
-
גרעיני חמניה (330 גרם)₪6.90
-
חמוציות (330 גרם)₪8.90